eco farming logo

Jakim rodzajem aktywności jeśteś zainteresowany/a?

Koncert Profilaktyczny - Sławek Pyrko PDF Drukuj Email

Koncert Profilaktyczny - Sławek Pyrko

Żywe słowo, nieszablonowe połączenie muzyki z przemyśleniami na temat uzależnień, zdrowia, agresji i pojęcia człowieczeństwa jest chyba dzisiaj najlepszą najlepszą receptą na dotarcie do pokładów samozachowawczego myślenia każdego młodego człowieka. Głównym przesłaniem Sławka Pyrko do młodych ludzi podczas koncertu jest to, aby pamiętali, że człowiek rodzi się wolnym od narkotyków, alkoholu, dopalaczy i jaką niewymierną wartość stanowi życie i zdrowie każdego człowieka. Swoje ballady okrasza opowieściami o życiu, uzależnieniach, o miłości, agresji, tragediach dotykających młodych ludzi. Kilkuletnie doświadczenie wykonawcy nabyte w trakcie realizacji tego typu koncertów, praca jako wolontariusz z młodocianymi przestępcami osadzonymi w Zakładzie Poprawczym w Białymstoku, podtrzymywanie wirtualnej znajomości z młodzieżą, elastyczność w doborze formy kontaktu w zależności od grupy i środowiska, z którym przyjdzie mu się spotkać, gwarantuje osiągnięcie zamierzonego celu - skłonienie odbiorcy do podjęcia decyzji o życiu wolnym od substancji psychoaktywnych oraz do poszanowania życia jako bezcennego daru.

Wykonawca i projekt zostały sprawdzone na przestrzeni wielu lat i wielu środowisk (młodzieżowych, mundurowych, przestępczych i osób niepełnosprawnych).

Projekt "Koncert Profilaktyczny" podlega ciągłej ewaluacji, jest aktualizowany i konsultowany w środowiskach pedagogów, psychologów oraz osób duchownych. Forma koncertu jest sprytną próbą psychoedukacji skierowanej do młodego odbiorcy.

SŁAWEK PYRKO - związany od lat ze sceną bluesową, harmonijkarz, gitarzysta, tekściarz, animator życia kulturalnego, działacz społeczny, występował  jako gość na scenie m.in. z KASĄ CHORYCH, BANASZAK &THE BEST, BRACIA i SIOSTRY, BLUESFERAJNĄ.

Dyrektor Regionalny Otwockiego Stowarzyszenia Bluesowego, Członek Raciborskiego Stowarzyszenia Gospel Bluesa.

Norm

Wspierają Nas...

Dom Wczasów Dziecięcych w Myśliborzu

Szkuner w Myśliborzu

Centrum nurkowe LINUR

Sławek Pyrko

Stworzone dzięki Joomla!. Designed by: cheap business web hosting movie stars Valid XHTML and CSS.